Het is mooi geweest, maar blijft het ook mooi?

Het is mooi geweest, maar blijft het ook mooi?

Iedereen krijgt een keer in zijn of haar werkzame leven het “het is mooi geweest”-gevoel. Je hebt je altijd ingezet op de werkvloer en op die plek de meeste tijd gespendeerd. Er wordt nagedacht over minder werken of zelfs volledig stoppen met werken. Maar voordat deze stappen worden gezet wil je uiteraard eerst helder in beeld hebben of dit financieel ook mogelijk is.

Wellicht speelt bovenstaande voor jou als ondernemer, werknemer of heb jij werknemers in dienst waarbij je weet dat zij denken aan vroegtijdig stoppen met werken. Lees dan vooral verder, wij maken graag een en ander inzichtelijk voor je.

Overzicht

Het is geen verrassing dat wij vanuit onze rol als accountant/adviseur ons volop in de cijfers en bedrijfsinzichten bevinden. Samen met andere adviseurs, bankiers en assurantietussenpersonen zorgen we voor een compleet overzicht van inkomen en vermogen. In meerjarige overzichten kunnen wij op deze manier laten zien hoe het inkomen en het (totale) vermogen zich ontwikkelt in de komende jaren. Wanneer het dan mooi geweest is, kan ook worden bekeken of de financiële situatie mooi blijft in de toekomst!

Financiële planning

Bovenstaande situatie is uiteraard een uitgelezen moment om een financiële planning te maken. Maar er zijn meer scenario’s waarbij het prettig is inzicht te krijgen in een financieel toekomstplaatje, denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoeveel vermogen kan ik schenken aan mijn kinderen?
  • Wat is de financiële situatie van het gezin op het moment dat de kostwinner overlijdt dan wel arbeidsongeschikt wordt?
  • Kan ik nu stoppen met werken zonder dat ik mijn uitgavepatroon hier te veel op aan moet passen?
  • Voor welk bedrag moet ik mijn onderneming verkopen, wil ik zelf nog zorgeloos verder kunnen leven?

Dit zijn belangrijke vraagstukken waarbij jij zelf wellicht de (financiële) gevolgen niet helemaal overziet. Hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw eigen financiële planning? Of wil je graag sparren over één van de geschetste scenario’s? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Auteur

Rob Droppers

Accountant | BonsenReuling
Ik ben als accountant betrokken bij zeer diverse cliënten binnen het MKB. Naast mijn werkzaamheden als accountant ben ik ook nauw betrokken bij automatisering en automatiseringsoplossingen, ook bij onze cliënten. Op allerlei gebieden vind ik het leuk mee te denken met onze cliënten: procesoptimalisatie, belastingbesparingen maar ook (actuele) informatievoorziening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *