UPDATE | Corona: Overheidsmaatregelen

UPDATE | Corona: Overheidsmaatregelen

Veel ondernemers worden op de een of andere manier economisch getroffen door het Corona-virus. De impact van het Corona-virus is gigantisch. Gelukkig heeft onze regering een aantal maatregelen ingevoerd om de schade te beperken.

Er zijn diverse regelingen beschikbaar; denk aan de NOW-regeling, de regeling die gericht is op compensatie van de loonkosten. De TOGS, de tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19. Middels deze regeling kan een tegemoetkoming van € 4.000 worden aangevraagd als jouw onderneming ernstige schade lijdt door het Corona-virus. Maar denk ook aan de mogelijkheid tot het vragen van uitstel van betaling bij de belastingdienst als er liquiditeitskrapte ontstaat. Dit is nog maar een kleine greep uit het aantal overheidsmaatregelen. Bekijk op onze website het overzicht van de maatregelen en wat de voorwaarden zijn.

Onze collega’s staan voor je klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het gebruikmaken van de maatregelen. Bij vragen kun je uiteraard altijd contact opnemen, wij zijn gewoon bereikbaar via 0544-39 33 33 of per e-mail.

Wij wensen jou en jouw naasten veel gezondheid, uiteraard fysiek maar ook financieel, in deze bijzondere en moeizame tijd!

Auteur

Sanne Freriks

Senior jurist BonsenReuling
Als jurist bij BonsenReuling houd ik mij, naast de algemene MKB-adviespraktijk, graag bezig met juridische vraagstukken op het gebied van online ondernemen. Dit varieert van vraagstukken inzake privacyrecht tot vraagstukken met betrekking tot intellectueel eigendomsrecht, telecommunicatierecht en algemeen contractenrecht. Ik streef ernaar ondernemers op een praktische manier juridisch te ontzorgen, zodat zij zich zo veel mogelijk kunnen bezighouden met waar ze goed in zijn.

Daarnaast maak ik deel uit van het kernteam van juristenindezorg.nl, met welk team we zorginstellingen ontzorgen op het gebied van HR en P&O. Dit doen we op onze eigen praktische wijze, met kennis van zowel juridische, fiscale, bedrijfseconomische als pensioentechnische aspecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *