Pot met goud aan het einde van de regenboog?

Pot met goud aan het einde van de regenboog?

De afgelopen perioden lijkt het of er steeds meer specifieke subsidieregelingen komen voor allerlei doeleinden maar is het allemaal goud wat er blinkt? Of kan het sprookje toch eindigen in een nachtmerrie? Hoe pak je het nu goed aan? De belangrijkste regel is wat mij betreft: zorg voor voldoende kennis(sen)! Mocht je het niet zelf in huis hebben, zoek dan professionele hulp.

Aanvraag

Dit is de poort tot de subsidie. Zorg dat de aanvraag passend is, reëel en haalbaar. Mocht het nodig zijn, zorg dat de organisatie klaar is voor het project en de aanvullende eisen. Weet waar je aan begint…

Looptijd

Na de aanvraagprocedure mag je dan eindelijk beginnen. Het bewaken van de voortgang is nu een belangrijk onderdeel van het proces.

  • Doen we de goede dingen?
  • Lopen we op schema qua uitvoering?
  • Liggen de financiën in lijn met wat was gedacht?
  • Voldoen we aan de gestelde (administratieve) voorwaarden?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de subsidievoorwaarden?
  • Enz. Enz. Enz.

Een hele hoop zaken om op te letten maar wat mij betreft wel essentieel om geen problemen te krijgen met de subsidieverstrekker..

Afrekening/controle

Na afloop komt dan de verantwoording en (vanaf een bepaald bedrag) de controle op de afrekening. In eerdere blogs ben ik ingegaan op de aanpak van deze fase en de belangrijkste conclusie blijft, ook nu nog, als je subsidie wilt krijgen en houden, zorg dat je aan de voorwaarden voldoet qua aanvraag, uitvoering en verantwoording. Vanuit onze kennis kunnen wij helpen bij de opzet en uitvoering van de (administratieve) organisatie en de controle op de afrekening. Met onze kennissen kunnen wij ook samen het gehele proces begeleiden, dus neem gerust contact met mij op! Ik ben bereikbaar via telefoonnummer 0545-46 36 26 of per e-mail s.klijn@bonsenreuling.nl. Samen zorgen we ervoor dat dat het sprookje werkelijkheid wordt en geen nachtmerrie….

Auteur

Stefan Klijn

Directeur | Accountant BonsenReuling
Mijn werkzaamheden bestaan als accountant vooral uit bedrijfseconomische en fiscale advisering. Denk daarbij aan bedrijfsopvolging, -waardering en -overdracht/verkoop.

Het is mijn ambitie om inzicht te verschaffen in vaak complexe vraagstukken waarbij zeker niet alleen de financiële of fiscale kant van een vraagstuk aan de orde komt. De menselijke factor is heel vaak een zeer belangrijk onderdeel van de verschillende trajecten.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *