Werkgevers arbeidsongeschiktheid risico’s zelf beheren of naar UWV terugkeren?

Werkgevers arbeidsongeschiktheid risico’s zelf beheren of naar UWV terugkeren?

In het verleden heb je als werkgever wellicht de keuze gemaakt om eigenrisicodrager te worden voor de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). De veranderingen per 1 januari 2017 maakt dat je dit najaar opnieuw keuzes moet maken. Weet jij al wat bij je past?

Hoe zat het ook al weer?

Verzekeraars boden veelal een lagere premie voor de WGA-risico’s voor medewerkers met een vaste dienstbetrekking dan het UWV. Tevens beoogden zij betere resultaten bij een succesvolle re-integratie van zieke werknemers. Veel werkgevers kozen daarom voor het eigenrisicodragerschap WGA-vast.

Met de invoering van de wet BeZaVa (beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid) zijn middelgrote en grote werkgevers sinds 1 januari 2014 individueel financieel ook verantwoordelijk gemaakt voor de arbeidsongeschiktheidsrisico’s van werknemers met een flexibele dienstbetrekking. Echter je kon nog geen eigenrisicodrager worden voor de gedifferentieerde premie WGA-flex en bleef je hiervoor verzekerd bij het UWV.

WGA-risico in 2017

Per 1 januari 2017 wordt het WGA-risico voor vaste en tijdelijke medewerkers samengevoegd en moet je nu beslissen of je dit totale risico bij het UWV of de private verzekeraar verzekert.

Bij onze klanten zien we dat deze ingewikkelde materie ver van hun bed staat en ze vertrouwen op de deskundigheid van een verzekeraar. Echter het is prettig dat je op basis van een eigen inschatting een onafhankelijke keuze kunt maken die past bij jouw bedrijfsvoering. Zodat niet alleen de hoogte van de premie de doorslag hoeft te geven.

Onderstaande vragen kunnen je wellicht op weg helpen in het nemen van de juiste beslissing.

  • Heb je de verzekeringspremie al vergeleken met wat je bij het UWV zou betalen?
  • Hoe lang staat de verzekeringspremie vast en wat gebeurt er bij schadelast?
  • Levert eigenrisicodragerschap nog wel een significant premievoordeel op?
  • Is de controle op verzuim over de eerste 2 ziektejaren onder controle?
  • Is de begeleiding van zieke (ex) werknemers te combineren met jouw werkzaamheden als ondernemer?
  • Zit je er op te wachten dat ook na 2 jaar ziekte de re-integratie inspanningen nog maximaal 10 jaar door kunnen lopen?

Als eigenrisicodrager heb je meer regie op verzuim en re-integratie van (ex) werknemers en ben je nauw betrokken bij het hele proces, maar als je daar de tijd niet voor vrij kunt of wilt maken, moet je deze procesbegeleiding wellicht uitbesteden aan een professionele partij, ofwel terugkeren naar het UWV. Het UWV voert dan de – veelal slappere – regie en mogelijk tegen lagere premiepercentages.

Wat te doen?

Ben je nu eigenrisicodrager en wil je dat blijven, dan dien je voor 31 december 2016 te beslissen. Jouw verzekeraar zal de nieuwe premies voor WGA-vast en -flex kenbaar maken en vanaf september volgen de premies van het UWV. Dan heb je nog even de tijd om een overwogen keuze te maken. De nieuwe garantieverklaring moet 31 december bij de Belastingdienst binnen zijn.

Doe je niets dan keer je automatisch per 1 januari 2017 terug naar het UWV. Heb je reeds WGA-schadelast uit het verleden (staartlasten)? Informeer bij jouw verzekeraar of tussenpersoon of deze staartlasten achter blijven en gedekt blijven.

Zit je nu bij het UWV maar wil je eigenrisicodrager worden, dan moet je dit voor 1 oktober 2016 doorgeven aan de Belastingdienst. Tijd dus om offertes op te vragen bij verzekeraars en te vergelijken met de premies van het UWV. Mocht je pas later beslissen eigenrisicodrager te worden, dan kan je dit voor 1 april 2017 doorgeven aan de Belastingsdienst. Je wordt dan per 1 juli 2017 eigenrisicodrager en de staartlasten blijven achter bij het UWV.

De keuze is aan jou, UWV of private verzekeraar? Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, wij denken graag met je mee, dus bel gerust.

Auteur

Natasha Leuverink

Adviseur Salaris-desk BonsenReuling
Wie ben ik? Enthousiast, gedreven, betrokken, nieuwsgierig, resultaat- en klantgericht, communicatief sterk, sociaal en flexibel!

De wereld van Personeel & Organisatie ken ik vanuit verschillende perspectieven en heb veel kennis en ervaring in de advisering op personeelsgebied aan bedrijven, werving & selectie, functionering & beoordeling, loopbaanbegeleiding & scholingsgesprekken en loonadministratie.

De Salaris-desk, onderdeel van BonsenReuling, houdt zich bezig met alles over personeel. Binnen deze desk zijn de kennis en ervaring van juristen, fiscalisten, accountants en salarisadministrateurs gebundeld. Hieraan draag ik bij met mijn expertise op het gebied van Personeel & Organisatie. Kijk voor meer informatie op www.salaris-desk.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *