Gemotiveerde werknemers en € 10.000 ontvangen, wie wil dat nu niet!

Gemotiveerde werknemers en € 10.000 ontvangen, wie wil dat nu niet!

Wat is het?

Duurzame inzetbaarheid is belangrijk voor werkgevers en werknemers, maar bovenal voor onze economie. Werknemers wordt de mogelijkheid geboden om voor langere termijn en soms zelfs tot hun pensionering werkzaam te blijven. Met de vergrijzing en de alsmaar stijgende pensioenleeftijd, geen onbelangrijk thema.

Om dit thema te promoten bestaat de Europese subsidie ‘duurzame inzetbaarheid’ van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Deze subsidie richt zich op projecten om werknemers zo lang mogelijk gezond, gemotiveerd en productief aan het werk te houden.

Voor wie?

Om dit te bewerkstelligen heeft onze overheid in 2016 maar liefst 13 miljoen euro beschikbaar gesteld. Werkgevers krijgen 50% van de externe advieskosten vergoed om de manier van werken, het welzijn en de ontwikkeling van haar personeel te bevorderen middels een extern advies- of implementatietraject. De vergoeding kan oplopen tot maximaal € 10.000.

Hoe werkt het?

De overheid stelt wel enkele eisen aan de subsidie, zo moet je de kosten kunnen onderbouwen, mag jouw project niet langer dan twaalf maanden in beslag nemen en moet het project passen binnen één van de vastgestelde thema’s:

  • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer
  • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden
  • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap
  • het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement

Contact

Hebt je de wens om een extern advies- of implementatieproject binnen bovenstaande thema’s te starten, of hebt je de offerte al aangevraagd, dan kunnen wij je helpen! Wij kunnen je adviseren, jouw subsidieaanvraag beoordelen of de subsidieaanvraag voor je verzorgen.

Jouw aanvraag voor de ESF-subsidie duurzame inzetbaarheid kan worden ingediend van 14 november tot en met 25 november 2016. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. 13 miljoen euro lijkt veel geld, maar gezien de populariteit van de subsidie is het zaak om er op tijd bij te zijn!

Neem dus tijdig contact op om de subsidieaanvraag voor te bereiden en voor het maken van een afspraak met Margot van Liere via telefoonnummer 0544-39 33 33.

Auteur

Geerke Vos

Directeur | Senior jurist BonsenReuling
Ik houd mij bezig met allerlei juridische vraagstukken. Mijn specialisaties zijn het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Ik adviseer over onder meer reorganisaties en overnames.

Als arbeidsrechtspecialist ben ik onderdeel van het kernteam van juristenindezorg.nl, welk team alle HR/P&O-uitdagingen binnen de zorg kan oplossen met oog voor zowel juridische, fiscale, bedrijfseconomische als pensioentechnische kwesties. Binnen juristenindezorg.nl houd ik mij veelal bezig met het optimaliseren van personeelsformaties in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *