WKR: Het is Koers!

WKR: Het is Koers!

Het wielerpeloton is inmiddels al weer een aantal weken onderweg. Het seizoen is los! Zo ook de werkkostenregeling. Ben jij aangehaakt of zwerf je ergens tussen de volgwagens? Nog geen zorgen, het is nog vroeg in het seizoen, je kunt nog best aanhaken, ook al zit je aan het elastiek. Dus, en bloc!

Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling definitief ingevoerd. Een nieuw systeem van vergoeden en verstrekken in de loonsfeer. Veel nieuwe regels en in de aanloop naar de definitieve invoering zijn er veel regels aangepast, verdwenen of juist weer bijgekomen. Heb jij de regels nog helder? Ik kan mij voorstellen van niet. Daarom staan op onze website de regels nog eens op een rij.

Zo ben je in ieder geval goed voorbereid en weet je dat een bidon aangeven geen maaltijd is, maar een consumptie op de werkplek. En als je in de ravitalliseringszone een musette (etenszakje) aangeeft, dit wel eens een maaltijd kan zijn. Of deze maaltijd in de vrije ruimte valt of is vrijgesteld hangt weer van de setting van de maaltijd af.

* Aan het elastiek hangen: achter in een groep fietsen en op het punt staan gelost te worden
* En bloc: voluit, met volle inzet, rijden

Auteur

Frank Harbers

Sinds 2002 ben ik werkzaam op het gebied van personeels- en salarisadministratie.

In de jaren ben ik gegroeid van salarisadministrateur naar een adviseur en procesbegeleider die de kansen en bedreigingen voor de klanten aangrijpt om ze te voorzien van een juist advies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *