Voorkom onterechte hoge kosten in de Werkhervattingskas!

Voorkom onterechte hoge kosten in de Werkhervattingskas!

Alle werkgevers hebben de beschikking of mededeling gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingskas begin december weer in de bus gekregen. Controleer deze goed! Een fout kan leiden tot betaling van te hoge premies, dus bezwaar indienen loont zeker. Het is een lastige materie, die ik middels deze blog hoop probeer te verduidelijken.

Ben je een kleine, middelgrote of grote werkgever?

Iedere werkgever betaalt premie voor de Werkhervattingskas via de premies werknemersverzekeringen. Deze premies worden aangewend om de uitkeringen te bekostigen voor werknemers die arbeidsongeschikt of werkeloos zijn. De Belastingdienst bepaalt ieder jaar opnieuw de premie voor werkgevers en maakt deze kenbaar via de mededeling of beschikking.

  • Kleine werkgevers (grens 2016: < € 319.000 fiscaal loon) betalen alleen een sectorpremie en ontvangen daardoor een mededeling gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingskas, waar verder geen invloed op uitgeoefend kan worden.
  • Middelgrote werknemers (grens 2016: € 319.000 – € 3.190.000 fiscaal loon) betalen een deel sectorpremie en een deel individuele premie dat gebaseerd is op de arbeidsongeschiktheidscijfers van de eigen onderneming.
  • Grote werkgevers (grens 2016: > € 3.190.000 fiscaal loon) betalen alleen de individueel bepaalde premie.

Middelgrote en grote werkgevers opgelet

Deze twee groepen werkgevers hebben belang bij controle van de beschikking gedifferentieerde premiepercentage Werkhervattingskas. In de afgelopen jaren is gebleken dat er regelmatig onjuistheden in deze beschikking staan.

Klopt de sectorindeling? Klopt de toewijzing van zieke (ex)werknemers?

Een werknemer die arbeidsongeschikt is of ziek uit dienst is gegaan, heeft consequenties voor de individuele premie. Een onterechte toewijzing leidt tot onterechte hoge kosten, die zelfs 10 jaar lang nasleep kan hebben in te hoge premies.

Bezwaar indienen mogelijk tot 4 januari 2016

Je hebt tot 4 januari 2016 de tijd om bezwaar te maken, dus onderneem snel actie!

Mocht je eigenrisicodrager zijn dan adviseer ik ook te bekijken of deze keuze nog past bij je ziekteverzuimbeleid, of dat je beter af bent bij het UWV.

Mocht je hulp nodig hebben bij de controle van je beschikking of bij het bezwaar maken, dan ben ik je graag van dienst. Voor meer informatie over deze lastige materie kun je ook mijn uitleg beluisteren.

Auteur

Natasha Leuverink

Adviseur Salaris-desk BonsenReuling
Wie ben ik? Enthousiast, gedreven, betrokken, nieuwsgierig, resultaat- en klantgericht, communicatief sterk, sociaal en flexibel!

De wereld van Personeel & Organisatie ken ik vanuit verschillende perspectieven en heb veel kennis en ervaring in de advisering op personeelsgebied aan bedrijven, werving & selectie, functionering & beoordeling, loopbaanbegeleiding & scholingsgesprekken en loonadministratie.

De Salaris-desk, onderdeel van BonsenReuling, houdt zich bezig met alles over personeel. Binnen deze desk zijn de kennis en ervaring van juristen, fiscalisten, accountants en salarisadministrateurs gebundeld. Hieraan draag ik bij met mijn expertise op het gebied van Personeel & Organisatie. Kijk voor meer informatie op www.salaris-desk.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *