Middelgrote bedrijven, maak (beter) gebruik van de Innovatiebox!

Middelgrote bedrijven, maak (beter) gebruik van de Innovatiebox!

In mijn blogs heb ik meerdere malen het voordeel van de innovatiebox benadrukt. Want wie wil er nou geen belastingvoordeel van 20%? Uit een tussentijdse analyse door het Ministerie van Financiën blijkt nu dat het gebruik van de regeling groeit bij alle bedrijfsgroottes, maar dat het voordeel met name wordt benut door het klein- en grootbedrijf. De middelgrote bedrijven laten hier dus een kans liggen!

De innovatiebox geniet steeds meer bekendheid bij innovatief ondernemend Nederland. Eindelijk!

Inherent daaraan is de daadwerkelijke groei van het aantal gebruikers van de regeling, uit de analyse (over de jaren 2010-2012) blijkt dat het aantal gebruikers jaarlijks groeit met circa 400 bedrijven. Maakten in 2010 zo’n 900 bedrijven gebruik van de innovatiebox, in 2011 was dit aantal al toegenomen tot 1400. Het ministerie verwacht dat over het jaar 2012 zo’n 1800 bedrijven gebruik zullen maken van de regeling.

Maar liefst 80% van het totaal genoten innovatiebox-voordeel kan echter worden toegerekend aan het klein- of grootbedrijf. Dat middelgrote bedrijven (10-250 fte) de innovatiebox nog niet massaal hebben omarmd of benutten, verbaast me!

Juist de middelgrote bedrijven hebben vaak uitstekende kansen voor het realiseren van een optimaal belastingvoordeel; namelijk een aanzienlijk aantal WBSO-uren, constante (door-) ontwikkeling van innovaties en de juiste financiële cijfers waarop de deal wordt gebaseerd.

Daarom wil ik hierbij die middelgrote bedrijven uitdagen om eens vrijblijvend een gesprek met mij aan te gaan om te bepalen hoe de innovatiebox (beter) benut kan worden. Wil je die uitdaging aangaan? Neem dan contact met mij op.

 

Auteur

Mark de Jonge

Directeur | Belastingadviseur BonsenReuling
Ik ben fiscaal jurist/belastingadviseur/ondernemer en als vennoot verbonden aan BonsenReuling.

Het vinden van creatieve oplossingen is mijn kracht en ik haal er enorme voldoening uit om voor mijn klanten pro actief alle fiscale kansen te benutten, eventuele risico’s uit te sluiten en hen in brede zin te adviseren bij ingrijpende ondernemersbeslissingen, zoals fusies, het opstarten van nieuwe activiteiten, bedrijfsopvolging, maar ook estate planning en pensioenplanning.

Gecombineerd met mijn ervaring in de woningcorporatie- en zorgsector, zet ik mijn fiscale kennis ook in om woningcorporatie- en zorginstellingen op een begrijpelijke, no-nonsense Achterhoekse manier te adviseren bij uiteenlopende fiscale kwesties.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *