Een escape voor de transitievergoeding? – deel 2

Een escape voor de transitievergoeding? – deel 2

Lees het vervolg op mijn blog ‘Een escape voor de transitievergoeding’ met daarin de overgangsregeling voor de transitievergoeding die minister Asscher bekend heeft gemaakt.

Overgangsrecht onderbrekingsperiode

De overgangsregeling gaat aansluiten bij het overgangsrecht dat ook voor de ketenbepaling bestaat. Dit betekent dat straks (vanaf 1 juli 2015) alleen het arbeidsverleden van tijdelijke krachten vanaf 1 juli 2012 meegeteld worden bij de berekening van de transitievergoeding, als er tussendoor geen onderbreking is geweest van zes maanden of langer. Is de onderbreking korter geweest dan 3 maanden, dan tellen ook de tijdelijke contracten van voor 1 juli 2012 mee.

Uitstel transitievergoeding bij werkgarantie

Als een werkgever na afloop van een tijdelijk contract de werknemer de garantie biedt dat hij of zij binnen zes maanden weer bij hem aan de slag mag, dan hoeft de transitievergoeding niet direct betaald te worden. Hiermee wordt voorkomen dat een werkgever na 1 juli 2015 meteen na afloop van een tijdelijk contract de transitievergoeding verschuldigd is. Dan blijft het natuurlijk wel zaak dat de werkgever er rekening mee houdt, dat deze kosten in de toekomst alsnog om de hoek komen kijken als het contract op verzoek van de werkgever beëindigd wordt.

Overgangsrecht bij contract voor onbepaalde tijd

Krijgt de tijdelijke werknemer op of na 1 juli 2015 direct een vast contract en de onderbreking is korter geweest dan 6 maanden, dan telt de periode tussen 1 juli 2012 en 1 juli 2015 zelfs alleen maar mee wanneer tijdelijke contracten elkaar hebben opgevolgd met een onderbrekingsperiode korter dan 3 maanden. De werknemer heeft immers de zekerheid van een contract voor onbepaalde tijd gekregen. Hiermee wordt het aangaan van contracten voor onbepaalde tijd mogelijk bevorderd.

De praktijk zal het uitwijzen!

Lees hier het blog ‘Een escape voor de transitievergoeding?’ – deel 1

Auteur

Natasha Leuverink

Adviseur Salaris-desk BonsenReuling
Wie ben ik? Enthousiast, gedreven, betrokken, nieuwsgierig, resultaat- en klantgericht, communicatief sterk, sociaal en flexibel!

De wereld van Personeel & Organisatie ken ik vanuit verschillende perspectieven en heb veel kennis en ervaring in de advisering op personeelsgebied aan bedrijven, werving & selectie, functionering & beoordeling, loopbaanbegeleiding & scholingsgesprekken en loonadministratie.

De Salaris-desk, onderdeel van BonsenReuling, houdt zich bezig met alles over personeel. Binnen deze desk zijn de kennis en ervaring van juristen, fiscalisten, accountants en salarisadministrateurs gebundeld. Hieraan draag ik bij met mijn expertise op het gebied van Personeel & Organisatie. Kijk voor meer informatie op www.salaris-desk.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *