De Innovatiebox

De Innovatiebox

Run je een productiebedrijf in Nederland en pas je de innovatiebox nog niet toe? Let dan goed op!

Als jouw bv iets produceert en daarbij het product steeds verder doorontwikkelt, kom je zo goed als zeker in aanmerking voor de innovatiebox! En dat betekent slechts 5 % vennootschapsbelasting (in plaats van 20 % of 25 %) over de innovatieve winst van jouw bv. Dat is toch een mooi belastingvoordeel!

Let op dat je de innovatiebox op tijd aanvraagt, want hoe later je begint, des te minder winst je tegen het lagere tarief kan laten belasten.

Als je denkt dat je er niet voor in aanmerking komt, dan heb je het meestal fout! Want als je technisch nieuwe dingen doet binnen je bedrijf, kom je in aanmerking voor WBSO-subsidie en kom je daarmee ook in aanmerking voor de innovatiebox. En die nieuwe dingen hoeven alleen niet in JOUW bedrijf te zijn. Of een ander bedrijf dat al lang kan, is niet van belang.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden, bel of mail mij gerust eens voor een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we samen eens kijken of de innovatiebox voor jou kansen biedt.

 

Auteur

Mark de Jonge

Directeur | Belastingadviseur BonsenReuling
Ik ben fiscaal jurist/belastingadviseur/ondernemer en als vennoot verbonden aan BonsenReuling.

Het vinden van creatieve oplossingen is mijn kracht en ik haal er enorme voldoening uit om voor mijn klanten pro actief alle fiscale kansen te benutten, eventuele risico’s uit te sluiten en hen in brede zin te adviseren bij ingrijpende ondernemersbeslissingen, zoals fusies, het opstarten van nieuwe activiteiten, bedrijfsopvolging, maar ook estate planning en pensioenplanning.

Gecombineerd met mijn ervaring in de woningcorporatie- en zorgsector, zet ik mijn fiscale kennis ook in om woningcorporatie- en zorginstellingen op een begrijpelijke, no-nonsense Achterhoekse manier te adviseren bij uiteenlopende fiscale kwesties.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *