Verkoop je ook via de achterdeur?

Verkoop je ook via de achterdeur?

Wil je ook graag meer verkopen? Heb je wel eens overwogen om te verkopen via de achterdeur? Ik bedoel dan niet letterlijk via de achterdeur van je winkel maar via het internet. De kop in het NRC van 5 december zegt: “Sinterklaas koopt dit jaar meer online”. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Sinterklaas maar voor de consument in het algemeen.

Internetverkopen zouden een prima aanvulling kunnen zijn op je huidige activiteiten. In een markt waar webshops razend populair zijn en veel consumenten worden weggehouden uit de winkelstraten, biedt een eigen webshop ook kansen naar mijn mening! De kans zie ik met name als aanvulling op je huidige activiteiten. De consument wordt luier en bestelt steeds vaker via internet; speel hier als ondernemer nadrukkelijk op in.

Waarom zou je als bloemist geen webshop opzetten voor het bestellen en verkopen van je boeketten? Waarom als slijterij geen webshop opzetten met je unieke streekproducten en je eigen specialiteiten?

Wat naar mijn mening enkele voordelen zijn van een webshop:

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend
  • Letterlijk een wereldwijde markt
  • Afstand is geen probleem meer voor je klant
  • Geen klanten = geen personele bezetting

Mijn advies is blijven nadenken over je verdienmodel en de kansen blijven benutten. Een online verkoopkanaal is één van de vele kansen…

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je vragen neem dan gerust contact met mij op (r.droppers@bonsenreuling.nl of 0544-39 33 33).

Auteur

Rob Droppers

Senior teamleider | Accountant BonsenReuling
Ik ben als accountant betrokken bij zeer diverse cliënten binnen het MKB. Naast mijn werkzaamheden als accountant ben ik ook nauw betrokken bij automatisering en automatiseringsoplossingen, ook bij onze cliënten. Op allerlei gebieden vind ik het leuk mee te denken met onze cliënten: procesoptimalisatie, belastingbesparingen maar ook (actuele) informatievoorziening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *