Bespaar jij wel pensioenpremies in 2015?

Bespaar jij wel pensioenpremies in 2015?

Als je in 2014 al pensioenpremies bespaart, is de kans groot dat je in 2015 nog meer pensioenpremies gaat besparen. Een pensioenonderonsje met onze pensioen-desk mét WFT-pensioenvergunning en je weet wat er met jouw pensioenregeling per 01-01-2015 moet gebeuren en welke besparing van pensioenpremies jou dat oplevert.

Opbouw in 2015 omlaag = premies in 2015 omlaag

In 2014 is de pensioenrichtleeftijd omhoog gegaan naar 67 jaar en zijn de opbouwmogelijkheden omlaag gegaan. In 2015 gaan de pensioenopbouwmogelijkheden verder omlaag. Het kan dus niet anders zijn dat in 2015 de pensioenpremies (verder) omlaag gaan.

Je zit bij pensioenfonds

Actie in 2014 nodig?

Ben jij als werkgever aangesloten bij een pensioenfonds, dan hoef je zelf geen actie te ondernemen om de pensioenregeling aan te passen. Pensioenfondsen hanteren doorsneepremies die dus voor alle deelnemers van jong tot oud gelijk zijn. Die gaan al snel richting 25% van de pensioengrondslag van de deelnemers.

Verlaging premies?

In 2014 zijn de premies van een aantal pensioenfondsen al omlaag gegaan, omdat de pensioenopbouw per 1 januari 2014 al is verlaagd. Pensioenfondsen willen de premies bij voorkeur gelijk laten om de reserves te spekken, maar de regering oefent druk uit en kijkt mee of pensioenfondsen in 2015 de premies (verder) verlagen.

Je zit bij verzekeringsmaatschappij

Actie in 2014?

Heb jij zelf een pensioenregeling bij een verzekeringsmaatschappij ondergebracht, dan is in 2014 in veel gevallen jouw actie nodig. Het is zaak dat je vóór 1 januari 2015 tot een nieuwe pensioenregeling komt en deze presenteert aan je werknemers voor voldoende draagvlak en instemming.

Verlaging premies?

Bij verzekerde pensioenregelingen zijn de pensioenpremies in 2014 vaak gestegen door toegenomen leeftijdsverwachting en lage rendementen, met name als het een middelloonregeling betreft. Wees kritisch als het gaat om de hoogte van de pensioenpremies vanaf 2015, nu de pensioenopbouw aanzienlijk omlaag gaat!

Pensioen-desk heeft pensioenvergunning

Vanaf 1 januari 2014 is pensioenadvies alleen mogelijk als jouw adviseur beschikt over een pensioenvergunning. De pensioen-desk van BonsenReuling heeft deze vergunning. Kun je hulp gebruiken bij vragen over of wijziging van jouw pensioenregeling, bel mij op telefoonnummer 0570-50 30 20 of e-mail naar i.hofmeijer@bonsenreuling.nl.

Auteur

Ingemarie Hofmeijer

Voorzitter Pensioen-desk BonsenReuling
Twaalf jaar geleden ben ik als allround belastingadviseur begonnen. Ruim acht jaar geleden besloot ik mij te specialiseren in pensioen. Nu houd ik mij bij de Pensioen-desk alleen met dit specialisme bezig.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *