Krijg het heen en weer!

Krijg het heen en weer!

Nu eigenrisicodrager WGA? Veel verzekeraars verhogen de premies en is het wellicht verstandiger om terug te gaan naar het UWV!

Je bent als werkgever in het verleden eigenrisicodrager geworden voor de werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA). Met andere woorden; je betaalt de premie WGA-gedifferentieerd niet aan het UWV, maar aan een private verzekeraar. Waarom heb je die keuze gemaakt? Vaak omdat dit goedkoper was dan bij het UWV. Niet wetende dat deze verzekeringen vaak heel anders van aard zijn en dat er meer verplichtingen uit voortvloeien dan je in eerste instantie dacht, bijvoorbeeld in de ziekteverzuimpolis.

Verzekeraars wilden destijds met een lage premie werkgevers overhalen om eigenrisicodrager te worden. Nu komen veel verzekeraars erachter dat de premies te laag zijn en gaan daarom de premies nu verhogen, soms wel met 400%!

Terug naar het UWV?

Ben je een grote werkgever (loonsom € 757.500 en meer), dan betaal je bij het UWV in 2013 0,13% (minimumpremie). In 2014 ligt dit iets hoger. De aankomende jaren betaal je de minimumpremie, want je hebt geen werknemers die door het UWV bij je in rekening worden gebracht. Dit is pas op z’n vroegst in 2018.

Eenvoudig geregeld

Door de verzekering bij de private verzekeraar op te zeggen wordt de garantieverklaring ingetrokken en ben je automatisch weer verzekerd bij het UWV.

Je ontvangt een brief van de verzekeraar waarin staat dat de garantie wordt ingetrokken. Let op: de garantie blijft dan nog wel gelden voor de uitkering van werknemers die ziek zijn geworden vóór de datum waarop je de schriftelijke opzegging hebt gekregen en die bij je in dienst waren op het moment dat zij ziek werden. Hier moet je op bedacht zijn, anders word je aansprakelijk voor het uitlooprisico.

Een heroverweging is dus op zijn plaats. Ook voor kleine werkgevers kan dit aantrekkelijk zijn. Ik kom graag met je in contact om je hierover meer te vertellen.

Auteur

Frank Harbers

Sinds 2002 ben ik werkzaam op het gebied van personeels- en salarisadministratie.

In de jaren ben ik gegroeid van salarisadministrateur naar een adviseur en procesbegeleider die de kansen en bedreigingen voor de klanten aangrijpt om ze te voorzien van een juist advies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *