Heerlijk helder pensioen als gewaardeerde arbeidsvoorwaarde

Heerlijk helder pensioen als gewaardeerde arbeidsvoorwaarde

In 2012 heeft het Deense pensioenstelsel het Nederlandse van de eerste plaats verdrongen. De succesfactor daar is: transparantie. In Nederland betalen werkgevers en werknemers flink voor pensioen zonder te weten waarvoor precies…

Wat hebben we voor een pensioen?

Als je een gemiddelde werknemer vraagt:

  1. Bouw je pensioenaanspraken of een pensioenkapitaal op?
  2. Welk pensioen heb je nu opgebouwd?
  3. Wat betaal je voor je pensioenregeling?

… weet de werknemer er vaak wel één. Op de loonstrook kan werknemer zien welke pensioenpremie de werkgever inhoudt op het brutoloon, maar waarvoor precies en wat het uiteindelijk oplevert…

Onbekend maakt onbemind en dat maakt pensioen een ondergewaardeerde arbeidsvoorwaarde. Zonde, want de werkgever betaalt ook flink voor het pensioen.

Pensioenpot met naamkaartje

Dan maar niets regelen? Nee, zie nu de “Zelfstandigen Zonder Pensioen”, waarvoor de overheid in de bres springt. Een pensioenbasis via de werkgever is hard nodig. De Denen hebben een helder pensioenstelsel. De Denen bouwen via de werkgever een pensioenpot op (een soort geblokkeerde spaarrekening) en daar staat een naamkaartje op. Wat je inlegt, is bestemd voor jou.

Wij kunnen dat ook via de beschikbare premieregeling!

In 2013 (evt. 2014) moeten werkgevers met het pensioen aan de slag. Een prima gelegenheid om de beschikbare premieregeling te overwegen. Voor de toekomst ontstaat een geoormerkte pensioenpot die werknemer (via waardeoverdracht) mee kan nemen naar een volgende werkgever. En voor werkgever ontstaan beheersbare pensioenlasten. Meer weten: neem gerust contact met mij of onze pensioen-desk op!

Auteur

Ingemarie Hofmeijer

Voorzitter Pensioen-desk BonsenReuling
Twaalf jaar geleden ben ik als allround belastingadviseur begonnen. Ruim acht jaar geleden besloot ik mij te specialiseren in pensioen. Nu houd ik mij bij de Pensioen-desk alleen met dit specialisme bezig.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *