Wat doe je als werkgever met ‘de snackbar’ binnen de werkkostenregeling?

Wat doe je als werkgever met ‘de snackbar’ binnen de werkkostenregeling?

Vanaf 2014 is een werkgever verplicht om de werkkostenregeling (WKR) toe te passen.
2012 en 2013 kunnen dus benut worden om te beoordelen wat de gevolgen van de WKR zijn binnen een onderneming.

Het is aan te raden om eerst te inventariseren wat er nu vergoed en verstrekt wordt aan het personeel.
Komt de totale waarde van de vergoedingen en verstrekkingen boven de 1,4% van de loonsom (vrije ruimte), dan betaal je als werkgever voor elke euro aan vergoedingen en verstrekkingen nog eens 80 eurocent eindheffing aan de belastingdienst!

Is bovenstaande situatie van toepassing? Dan is het de truc om zoveel mogelijk vergoedingen en verstrekkingen buiten de vrije ruimte te houden. Uiteraard is het lastig om arbeidsvoorwaarden aan te passen, maar er zijn mogelijkheden.

Neem eens wat anders uit de snackbar
Veel werknemers krijgen de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk een fiets aan te schaffen. In ruil daarvoor leveren zij vakantiedagen, vakantietoeslag of een ander bruto loonbestanddeel in. De werknemer bespaart hiermee loonheffingen. Binnen de WKR valt deze zogenoemde cafetariaregeling binnen de vrije ruimte.

Voorbeeld: een werknemer heeft een fiscale loonsom van € 35.000, de vrije ruimte is dan € 490. Gaan we uit van een waarde van de fiets van € 749, dan betaalt de werkgever onder de WKR € 207 (€749 -/- € 490 x 80%) aan eindheffing. Bovendien is dan de hele vrije ruimte al benut. Eventuele andere vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte zijn daarna eveneens belast tegen 80% eindheffing.

Er is een mogelijkheid om dit te voorkomen! Stel dat je als werkgever geen reiskostenvergoeding woon-werkverkeer vergoedt aan een werknemer, of een vergoeding geeft die lager is dan € 0,19 per kilometer, dan is het binnen de cafetariaregeling mogelijk om op dezelfde wijze als de fiets bruto loonbestanddelen uit te ruilen tegen een netto vergoeding voor woon-werkverkeer. De werknemer levert hiervoor bijvoorbeeld vakantietoeslag in en krijgt dit netto weer vergoed. Hierdoor bespaart de werknemer loonheffingen. Dit valt niet in de vrije ruimte, omdat reiskosten voor woon-werkverkeer tot
€ 0,19 vallen onder de gerichte vrijstellingen. De werknemer heeft hetzelfde voordeel als bij de fiets wanneer dit via de cafetariaregeling zou zijn gedaan, alleen betaal je als werkgever geen eindheffing en bovendien houd je dan de vrije ruimte van € 490 volledig tot je beschikking voor bijvoorbeeld een kerstpakket.

Auteur

Frank Harbers

Sinds 2002 ben ik werkzaam op het gebied van personeels- en salarisadministratie.

In de jaren ben ik gegroeid van salarisadministrateur naar een adviseur en procesbegeleider die de kansen en bedreigingen voor de klanten aangrijpt om ze te voorzien van een juist advies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *