Personeel aannemen? Een 50-plusser, dat loont!

Personeel aannemen? Een 50-plusser, dat loont!

Ondanks alle maatregelen in het begrotingsakkoord blijft de premiekorting voor het in dienst nemen van 50-plussers bestaan. Beter nog! De premiekorting stijgt in 2013 naar € 7.000 per jaar. Je mag de premiekorting maximaal drie jaar toepassen, dus dit kan je een maximale premiekorting opleveren van € 21.000!

In deze tijd zijn veel werknemers op straat komen te staan. Dit betreft ook veel werknemers met veel kennis en ervaring. Neem je een werknemer aan van 50 jaar of ouder en heeft deze werknemer voordat hij/zij bij jou in dienst treedt een uitkering, dan heb je als werkgever recht op een korting op de premies werknemersverzekeringen van maximaal € 6.500 (2012, € 7.000 in 2013). Naast kennis en ervaring levert je dit dus ook nog een behoorlijke besparing op!

Wanneer mag je de korting toepassen?

Om de premiekorting te mogen toepassen heb je een doelgroepverklaring nodig. In deze verklaring staat dat de werknemer inderdaad een uitkering had op de dag vóór hij/zij in dienst treedt. Dat kan een WW, IOW, wachtgeld, WAO, WIA, WAJONG, WAZ, Wamil, ANW, WWB-, IOAW-, IOAZ-, uitkering op grond van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers of een uitkering wegens betalingsonmacht zijn. De werknemer vraagt deze doelgroepverklaring aan bij de instantie die de uitkering verstrekt. De verstrekte verklaring bewaar je bij de loonadministratie.

Hoe ontvang je de premiekorting en hoeveel?

Je verrekent de premiekorting met de af te dragen premies werknemersverzekeringen in de loonaangifte. Het te betalen bedrag van de loonaangifte wordt hierdoor dus lager en dit is voor jou als werkgever een voordeel.

Werkt de werknemer minder dan 36 uur, dan bereken je de premiekorting naar rato. Ook kan de premiekorting nooit meer bedragen dan de het totaal aan af te dragen premies werknemersverzekeringen.

Auteur

Frank Harbers

Sinds 2002 ben ik werkzaam op het gebied van personeels- en salarisadministratie.

In de jaren ben ik gegroeid van salarisadministrateur naar een adviseur en procesbegeleider die de kansen en bedreigingen voor de klanten aangrijpt om ze te voorzien van een juist advies.

 

3 reacties

 • Avatar

  Hallo Frank,
  Graag leg ik je het volgende voor.
  Per april 2011 ben ik werkloos geraakt voor mijn dagelijkse werkzaamheden (37,5 uur) op de leeftijd van 53 jaar. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik al ruim tien jaar een job in de avonduren al medischfitness instructeur. Hier kan ik nu eventueel mijn dagelijkse werkzaamheden van maken.
  Echter het UWV geeft geen Doelgroepverklaring af omdat het geen nieuwe werkgever betreft.
  M.i. kom ik voor de dagelijkse uren vanuit een WW situatie en is het voor deze uren wel terdege een nieuwe werkgever.
  De arbeidsparticipatie wordt hierdoor belemmert aangezien de werkgever mij niet in dienst neemt als er geen doelgroepverklaring aanwezig is!! (ben dan te duur)
  Is mijn zienswijze juist en is hier iets aan te doen?

  Met vriendelijke groet,
  Han Geerestein

  Beantwoorden
  • Frank Harbers

   Beste Han,

   Er bestaat helaas geen recht op premiekorting op het moment dat het gaat om uitbreiding van uren. Dit is ook niet mogelijk als het een andere functie betreft. Het moet echt gaan om het nieuw in dienst nemen.
   Er zijn wellicht nog wel mogelijkheden, maar dat kan ik je beter mondeling toelichten. Als je jouw telefoonnummer mailt naar f.harbers@bonsenreuling.nl, dan neem ik contact met je op.

   Met vriendelijke groet,
   Frank Harbers

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *