Laat uw pensioenregeling niet links liggen!

Laat uw pensioenregeling niet links liggen!

Veel werkgevers vinden de pensioenregeling voor de werknemers maar lastige materie. Ik zal de laatste zijn die dat zal ontkennen. Wat mij betreft mag dit geen reden zijn om de pensioenregeling van werknemers links te laten liggen. In de praktijk zie ik dit echter teveel gebeuren.

Pensioen is voor werknemers een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waaraan voor de werkgever een fors prijskaartje hangt. Het is van groot belang dat de werkgever aan de pensioenregeling van werknemers de nodige aandacht schenkt.

De wetgever stelt hoge eisen aan werkgevers als het gaat om het informeren van werknemers over de pensioenregeling. Indien de werkgever zich niet voldoende verdiept in de pensioenregeling en het informeren van de werknemers hierover, kan de werkgever aanzienlijke financiële risico’s lopen.

Ook zie ik in de praktijk dat werkgevers niet weten wat hun pensioenregeling nu feitelijk kost, met name op de langere termijn. Zeker in deze barre economische tijden is het belangrijk om te weten wat de kosten op zowel de korte als langere termijn zijn. Wellicht kan de werkgever door het kiezen van een andere pensioenregeling geld besparen en risico’s in de hand houden.

Bent u werkgever en wilt u weten of u kunt besparen of hoe u minder risico kunt lopen met uw pensioenregeling, neem dan contact op met de pensioenspecialisten van de pensioen-desk.

Auteur

Wessel van Ee

Als senior belastingadviseur ben ik vele jaren werkzaam geweest op het gebied van fiscale advisering van MKB-bedrijven.

Mijn focus ligt op advisering op het gebied van vennootschapsbelasting, met name herstructureringen (bedrijfsopvolging, aan- en verkoop) maar ook estate planning en advisering op het gebied van pensioen van directeur groot-aandeelhouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *