Je ontslagvergoeding als startschot voor je eigen bedrijf?!

Je ontslagvergoeding als startschot voor je eigen bedrijf?!

Ben jij onlangs je baan kwijtgeraakt en heb je een ontslagvergoeding ontvangen? Vind je maar moeilijk een nieuwe baan en speel je met de gedachten om een eigen bedrijf te starten? Dan is dit het startschot! Ga ervoor en gebruik je ontslagvergoeding voor de start van je eigen bedrijf!

Als je je ontslagvergoeding van je ex-werkgever ontvangt, moet je meteen loonbelasting betalen en houd je in de regel netto niet veel over.

Maar als je een bv opricht en de ontslagvergoeding daarin laat storten (als koopsom voor een lijfrente die je bij je eigen bv bedingt), betaal je helemaal geen acute belasting. Dan betaal je pas belasting als de bv in de verre toekomst bedragen aan jou privé uitkeert in de vorm van lijfrente-uitkeringen. Voorlopig heb je dus het hele bruto bedrag tot je beschikking om te gebruiken als startkapitaal voor je eigen bedrijf.

Daarbij kun je vaak met behoud van WW je bedrijf opstarten. In de regel zal de WW-uitkering 6 maanden lang worden doorbetaald, zodat je de tijd krijgt een vliegende start te maken.

Dus waag de sprong nu en begin voor jezelf!

Auteur

Mark de Jonge

Directeur | Belastingadviseur BonsenReuling
Ik ben fiscaal jurist/belastingadviseur/ondernemer en als vennoot verbonden aan BonsenReuling.

Het vinden van creatieve oplossingen is mijn kracht en ik haal er enorme voldoening uit om voor mijn klanten pro actief alle fiscale kansen te benutten, eventuele risico’s uit te sluiten en hen in brede zin te adviseren bij ingrijpende ondernemersbeslissingen, zoals fusies, het opstarten van nieuwe activiteiten, bedrijfsopvolging, maar ook estate planning en pensioenplanning.

Gecombineerd met mijn ervaring in de woningcorporatie- en zorgsector, zet ik mijn fiscale kennis ook in om woningcorporatie- en zorginstellingen op een begrijpelijke, no-nonsense Achterhoekse manier te adviseren bij uiteenlopende fiscale kwesties.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *