Ho ho ho, wacht even met het kerstpakket!

Ho ho ho, wacht even met het kerstpakket!

Krijgen de werknemers weer een kerstpakket dit jaar? Dan graag wel zo goedkoop mogelijk. Maar wat is de minst dure optie?

Geen werkkostenregeling

Indien de werkkostenregeling nog niet is toegepast gelden de ‘oude’ regels. Als de waarde van alle geschenken in totaal per kalenderjaar niet meer is dan € 70 (incl. btw), dan betaal je als werkgever 20% eindheffing (€ 14). Dit kost de werkgever dus € 84 per werknemer.

Meer dan € 70

Is de totale waarde meer dan € 70, dan wordt het pakket aanzienlijk duurder. Stel het kerstpakket kost    € 110 (incl. btw), dan betaalt de werkgever over de eerste € 70 20% eindheffing en over de resterende    € 40 het tabeltarief, gemiddeld 72,4%. Met andere woorden kost het kerstpakket dus € 153! Bovendien mag het kerstpakket niet duurder zijn dan € 136 en maximaal € 272 per jaar voor alle geschenken samen.

Werkkostenregeling

Wordt de werkkostenregeling toegepast, dan zijn de regels vrij eenvoudig. Is er voldoende vrije ruimte, dan blijven de kerstpakketten onbelast! Is er niet voldoende vrije ruimte, dan ben je 80% eindheffing verschuldigd over de waarde van het kerstpakket. Bij een kerstpakket van € 70 betaal je dus € 56 eindheffing! Zorg er dus voor dat je de vrije ruimte goed stuurt.

Btw aftrekbaar?

De btw op het kerstpakket is aftrekbaar, indien er op jaarbasis niet meer dan € 227 (excl. btw) aan personeelsvoorzieningen aan een werknemer wordt verstrekt. Is het totaal aan dergelijke verstrekkingen hoger dan mag je de btw niet verrekenen!

Auteur

Frank Harbers

Sinds 2002 ben ik werkzaam op het gebied van personeels- en salarisadministratie.

In de jaren ben ik gegroeid van salarisadministrateur naar een adviseur en procesbegeleider die de kansen en bedreigingen voor de klanten aangrijpt om ze te voorzien van een juist advies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *